pátek 11. ledna 2013

Trvanlivost dekorativní kosmetiky Oriflame

Vyschlá řasenka, prošlá rtěnka, make-up nevalné konzistence. Že se vás to netýká? Neříkejte, že jste nikdy nešanovala rtěnku, která byla vaší oblíbenou, ale stejný odstín už se nevyrábí.

Sortiment výrobků Oriflame zahrnuje širokou škálu produktů od dekorativní kosmetiky přes pěstící péči až po potravinové doplňky. Trvanlivost kosmetiky se tak liší výrobek od výrobku. Obecně platí, že čím méně vody výrobek obsahuje, tím je jeho trvanlivost delší.

Stíny a pudry vám při správném skladování vydrží roky, naopak řasenky či make-up spíše měsíce. Pokud nechcete mít s pletí zbytečné problémy, prošlou kosmetiku raději nepoužívejte. Nezapomínejte také na správné skladování, kosmetika má ráda chlad. Pokud používáte více odstínů rtěnek a nevyužíváte všechny současně, skladujte je například v chladničce, určitě jim tak prodloužíte trvanlivost místo nošení v kabelce. Jakmile rtěnka změní vůni, patří nekompromisně do koše.

Také parfémy si lépe zachovají původní vůni, pokud je skladujete v temnu a nevystavujete je přílišnému teplu. Nezapomínejte také na pravidelný úklid ve vaší kosmetické taštičce, budete mít přehled o tom, co všechno máte, a nebudete vystavovat vaši kosmetiku účinkům bakterií. Poslední rada na závěr – vždy si před nanášením krémů pečlivě umyjte ruce mýdlem.

  • Sledujte dobu trvanlivosti a značky na výrobcích
    Uchovávejte kosmetiku pokud možno v chladu a suchu
    Hlídejte vůni, barvu a konzistenci přípravků, jakákoliv změna může být varováním
    Uklízejte pravidelně svou kosmetickou taštičku, nepoužívanou kosmetiku raději vyhoďte
    Dodržujte hygienu. Udržujte v čistotě nejen ruce, ale i aplikátory
    Rada na závěr: Kosmetické přípravky se nepůjčují!

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.